A kormányoldal válasza az akkumulátorgyáras elégedetlenkedésekre: dollárbaloldal

POLITIKA
2023 január 29., 14:19

Dömötör Csaba államtitkár és Lánczi Tamás kormánypárti médiaszereplő nyilatkozatai alapján úgy tűnik, megvan a kormányoldal válasza az akkumulátorgyáras elégedetlenkedésekre, amit meglovagolva a Momentum, az LMP és a Mi Hazánk is népszavazást akar a kérdésben.

photo_camera Gif: Tbg

Lánczi Tamás a Kossuth Rádión arról beszélt, hogy Németországban lobbiznak azért, hogy az akkumulátorgyárak inkább ott épüljenek fel, és „meg kell vizsgálni, hogy a debreceni beruházást ellenző ellenzéki pártok tevékenysége hogyan függ össze ezzel a német gazdasági törekvéssel, fel kell tárni, van-e esetleg anyagi befolyásoltság, mint ahogy a választási kampányban is történt hasonló eset”.

Dömötör Csaba meg arról beszélt, hogy fontos tény, hogy ugyanaz a cég – ami a debreceni CATL-beruházást végezné – ugyanilyen gyárat épített a németországi Türingiában, ahol szocialisták és zöldek kormányoznak. Az államtitkár szerint ebből is látszik, hogy nem az a bajuk, hogy akkumulátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon, ami első ránézésre tehát környezetvédelmi vitának tűnik, valójában egy élesedő gazdasági verseny magyarországi leágazása, a hazai baloldal pedig szépen csatlakozik ehhez a kampányhoz, és Dömötör szerint ennél már csak az lenne durvább, ha ezért pénzt kapnának külföldről, mondjuk dollárban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.