A Momentum, az LMP és a Mi Hazánk is népszavazást akar a debreceni akkugyárról

POLITIKA
január 25., 7:45
comments 9

Ha jól számolom, akkor eddig három párt jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a debreceni akkugyárról.

  1. Mándi László, Debrecen momentumos önkormányzati képviselője helyi népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a debreceniek kifejthessék véleményüket a városba tervezett akkumulátorgyár ügyében.
  2. Népszavazási kérelmet nyújtott be az LMP a háromezer milliárd forintból épülő debreceni akkugyárról hétfőn.
  3. A Mi Hazánk a lakossági igényeknek megfelelően beadta a népszavazási kérdést hitelesítésre a debreceni akkumulátorgyár ügyében

A Momentum kérdése konkrétan így hangzik:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?

photo_camera Előkészítik a terepet a CATL-gyár építéséhez Fotó: ATTILA VOLGYI/Xinhua via AFP

A debreceni civilek azóta tiltakoznak a beruházás ellen, hogy azt Magyar Levente, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára augusztusban bejelentette, a gyár bemutatkozó fórumán pedig eluralkodott a káosz. A környezeti károk miatt aggódó helyiek Rácz Róbert főispánt többször is lehazaárulózták, az emberek bekiabáltak, fújolták és kifütyülték a felszólalókat, egy nőt pedig megtámadtak. A magyar állam 88 milliárd forinttal szállna be a beruházásba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt