Öt tüntető ellen indított eljárást a rendőrség

POLITIKA
2023 szeptember 16., 13:06

Elkészült a pénteki diáktüntetés rövid rendőrségi összefoglalója. Eszerint négy ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, mert füstgyertyát használtak a Margit hídon és a Kossuth téren. Mindezt így kell elképzelni:

photo_camera Fotó: Rendőrségi felvétel
photo_camera Fotó: Rendőrségi felvétel

Hivatalosan „polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt” indult a szabálysértési eljárás.

Egy valaki ellen pedig „gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése okán” indult eljárás. Itt ugye az történt, hogy a tüntetés hivatalos része véget ért az Alagút utca – Attila út kereszteződésénél. Ezután többen elindultak a Karmelita kolostor felé, de a rendőrök - megakadályozva, hogy akár csak megközelíthessék a miniszterelnök munkahelyét - a Király lépcső tetején útjukat állták. Szűk helyen elég sokan voltak, a rendőrsorfalnál dulakodás is kialakult - rendőrségi megfogalmazásban: „a jogellenes gyűlés agresszívvá vált résztvevői a Király lépcsőn a rendőrsorfalat lökdösni kezdték”. A rendőrök hangosbemondón figyelmeztették a lépcsőn szorongókat a balesetveszélyre.

photo_camera Fotó: Rendőrségi felvétel

A tüntetésről készült videót itt publikálta a rendőrség, olyan kicsillagozott részekkel, mint K***a kékek.

Cikkünk a tüntetésről itt olvasható, a tüntetők és a Hír TV stábja közötti konfliktus pedig itt nézhető meg.