Meghalt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke

POLITIKA
2023 október 30., 16:49
Pásztor István, a VMSZ elnöke beszédet mond az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulóján rendezett vajdasági központi ünnepségen a Szabadkai Népszínház Jadran színpadán 2021. március 15-én.
photo_camera Pásztor István, a VMSZ elnöke beszédet mond az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulóján rendezett vajdasági központi ünnepségen a Szabadkai Népszínház Jadran színpadán 2021. március 15-én. Fotó: Molnár Edvárd/MTI/MTVA

Meghalt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke – közölte az elhunyt fia, Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője. A 67 éves politikus rövid, súlyos betegség után hunyt el. Több mint 16 éven át, 2007-től mostanáig vezette a legnagyobb délvidéki magyar pártot.

A fideszes kötődésű VMSZ a legutóbbi választáson a levélszavazatok ügyében készített videónkban is fontos szerepet kapott:

link Forrás

A Nemzeti Választási Bizottság a vajdasági levélszavazatok miatt benyújtott panaszokról azt mondta: a választások tisztaságát felügyelő testület csak Magyarország területén tud érvényt szerezni a választási szabályoknak.