Ácsokért kiált az Európai Parlament

Európai Parlament
2012 október 11., 11:01

Legalább hat hónapig zárva lesz az Európai Parlament brüsszeli plenáris tanácsterme - na nem azért mert a képviselők szabadságra mennek. Az EP a héten jelentette be, hogy a 750 fős ülésterem horizontális tartógerendái törékenyek, öregednek és repedezéseikkel a többi gerendát is jobban megterhelik. A Hemicycle nevű gigantikus termet ezért, egy eddig ki nem választott építési cégnek kell statikailag rendbe hoznia, mielőtt azt újból birtokba vehetik a jogalkotó honatyák.


Öröm az ürömben, hogy az EP plenáris üléseinek többségét a parlament strasbourgi épületében tartják. Mégis vissza kellett mondani a soron következő novemberi és várhatóan a 2013 februári mini plenáris ülést és más helyszínt sakkozni ki azoknak. Továbbá a parlament 200 dolgozóját ideiglenesen áttelepítették más irodákba az érintett épületrészből.
Eközben EP-s pletykák szerint az épületcsoport Paul Henri Spaak részében még komolyabb gondok vannak az épülettel. Ezen feltételezéseket azonban az EUobserver megkérdezésére az EP vezető szóvivője, Jaume Duch visszautasította.
Annyi mindenesetre biztos, hogy az EP strasbourgi plenáris üléstermének plafonjából a 2008-ban a nyári szünet alatt egy nagy kiterjedésű, 2009-ben pedig egy kisebb darabja szakadt le.
Lehet, hogy itt lenne az ideje, a tudományos összefüggések feltárásának a hazudozás és a plafonok leszakadása között?

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.