Napi közpénz vs lélegeztetőgép

POLITIKA
2013 április 09., 06:53

Újabb izgalmas dokumentumok a kormany.hu-n: 243 millió rendezvényszervezésre; 180 millió külföldi utakra.

A Jetiválasz egy pillanatra sem veszi le minden apró részletre érzékeny szemét a kormányzat költéseiről. A kormany.hu-ra a napokban került ki a VM 2013-as részletes költségvetése illetve a BM idei közbeszerzési terve.

A BM-s dokumentumban az például mindenképpen érdekes, hogy a legnagyobb egységes tétel 243 millió forint (394 lélegeztetőgép) "rendezvényszervezési szolgáltatásokra". Ez azt jelenti, hogy idén uniós, nyílt pályázaton összesen ennyi pénzért rendel rendezvényszervezést a BM, ennél többet - legalább is közbeszerzés keretében - semmire sem költ Pintér minisztériuma.

A VM költségvetési tervében ilyen meglepő tétel nem szerepel. Prémiumot nem kap senki, jubileumi jutalmakra és végkielégítésekre 35 milliót (56 lélegeztetőgép) költenek. Külföldi utakra 180 millió (292 lélegeztetőgép) reprezentációra 64 millió forint (103 lélegeztetőgép) megy el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.