Fényévők éheztették halálra másféléves gyereküket Agárdon

Egyéb
2013 április 18., 06:56

Gyakorlatilag éhenhalt az a másféléves gyerek, akinek a szülei hónapokon keresztül alig adtak enni és inni - adta hírül az M1 szerda esti Híradója. Az agárdi fiú életét mentősök próbálták megmenteni vasárnap, de a krónikus alultápláltságba belehalt. A Tv2 Tények szerint a gyerek szülei hittek abban, hogy elég fénnyel táplálni a gyereket. A kisfiú 4,5 kilós volt, ez egy hasonló korú átlagos gyerek súlyának a fele, ő maga is félévesen még hatkilós volt. A Híradó úgy tudja, hogy a jó körülmények között élő, vállalkozó szülők nem engedtek a házba orvost és védőnőt, ezért nem tűnhetett fel senkinek a gyerek állapota. A fiú otthonszüléssel jött a világra, bejelenteni sem nagyon akarták a szülők, anyakönyvet is csak az önkormányzat követelésére váltottak ki. Arról nincs hír, hogy a szabadlábon védekező szülők milyen állapotban voltak. 2008-ban volt egy hasonló eset, ott az apa kényszerítette a családot az éhezésre, a kétéves lányuk végül életben maradt, de az anya nem élte túl a koplalást.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.