Hetvenen meghaltak az összedőlt épületben

baleset
2013 április 24., 08:38
  • Bangladesh fővárosában összedőlt egy nyolcemeletes épület.
  • Hetvenen meghaltak, kétszázan megsérültek.
  • Nem tudni, miért dőlt össze az épület.

Bangladesh fővárosában, Dhakában összedőlt egy nyolc emelet magas épület. A balesetben legalább hetvenen meghaltak és kétszázam megsérültek. A sérülteket folyamatosan mentik, amiben a hadsereg is segít.

[mediagrid cat="660" filter="0" r_width="auto"]

Bangladeshben gyakran dőlnek össze épületek, mert sok magas házat engedély nélkül, az előírásokkal nem törődve húznak fel. A most összedőlt házban volt egy ruhaüzem, egy bank és több más bolt is, ráadásul a baleset is pont a legforgalmasabb időszakban történt.

A BBC szerint egyelőre nem tudni, miért volt a baleset. Egyedül az épület földszintje maradt sértetlen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.