Csúsznak az új pályázatok, de aki nyert, az garantáltan meggazdagodik

Még mindig trafik: már hétfőn új pályázatot kellett volna kiírni 1417 olyan településre, ahol az első körben senki sem indult. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint talán 1-2 héten belül. A települések nagy része ezer fő alatti, vagyis olyan hely, ahol csak egy nemzeti dohányboltot lehet nyitni.

A nyertesek között közben franchise-rendszer épülhet ki. Az új szereplő a Trafikos Franchise Kft. lehet. A cég vállalja, hogy "minden szükséges áru, termék és szolgáltatás vonatkozásában felkutatja a legkedvezőbb beszerzési árat és minőséget biztosító szállítót". „Csalódottak vagyunk, mert több, mint száz pályázatot írtunk, de csak 41 darab nyert közülük. Úgy számoltunk 400-500 tag kell ahhoz, hogy a rendszer jól működjön. Most a veszteseknek fizetjük vissza az előleget. Még van egy hónapunk, hogy bővüljön a hálózatunk, mert a nagytételű beszerzés teszi olcsóbbá a működést a tagoknak” – mondta Király Antal, a cég vezetője. Szerinte a kormány által javasolt 12 százalékos árréssel a nyertesek rövid időn belül garantáltan meggazdagodnak, mert már a 4 százalékos árrésbe is belekalkulálták a költségeiket.

Forrás: Világgazdaság

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.