Attól, hogy drágább lesz a vonatjegy, még nincs áremelés

közlekedés
2013 május 03., 03:26
comments 5

Ha valaki most vált kedvezmény nélkül jegyet második kocsiosztályra gyorsvonatra például Budapestről Nagykanizsára, a jegyért 3690 forintot kérnek tőle a pénztárban. Május 15-től ugyanez 4014 forintba fog kerülni, ugyanis általánossá válik a gyorsvonatokra is a pótjegy, ami addig csak az IC-kre volt jellemző. Ez teljesen olyan, mint az áremelés, még azt is ki lehet számolni, hogy (ebben a konkrét esetben) csaknem kilenc százalékos - írja az Indóház Online.

A lap megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy az áremelést ugyan miért nem jelentették be előre, ahogy azt a törvény előírja. Ekkor derült ki, hogy a látszat csal: nem történt semmiféle áremelés.

„A jelenlegi esetben azonban nem a díjak és a díjalkalmazási feltételek változnak, hanem kizárólag a feláras vonatok köre módosul. Mivel a kiterjesztés a vonatok menetrendi besorolásának alakulásával függ össze, a szolgáltatónak a hatályos közszolgáltatási szerződés szerint a menetrendi változások meghirdetésére vonatkozó 14 naphoz kellett igazodnia a bejelentéskor” - folytatódik a hivatalos válasz.

Még több nyelvi lelemény az iho.hu-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.