Attól, hogy drágább lesz a vonatjegy, még nincs áremelés

2013 május 3., péntek 3:26
5

Ha valaki most vált kedvezmény nélkül jegyet második kocsiosztályra gyorsvonatra például Budapestről Nagykanizsára, a jegyért 3690 forintot kérnek tőle a pénztárban. Május 15-től ugyanez 4014 forintba fog kerülni, ugyanis általánossá válik a gyorsvonatokra is a pótjegy, ami addig csak az IC-kre volt jellemző. Ez teljesen olyan, mint az áremelés, még azt is ki lehet számolni, hogy (ebben a konkrét esetben) csaknem kilenc százalékos - írja az Indóház Online.

A lap megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy az áremelést ugyan miért nem jelentették be előre, ahogy azt a törvény előírja. Ekkor derült ki, hogy a látszat csal: nem történt semmiféle áremelés.

„A jelenlegi esetben azonban nem a díjak és a díjalkalmazási feltételek változnak, hanem kizárólag a feláras vonatok köre módosul. Mivel a kiterjesztés a vonatok menetrendi besorolásának alakulásával függ össze, a szolgáltatónak a hatályos közszolgáltatási szerződés szerint a menetrendi változások meghirdetésére vonatkozó 14 naphoz kellett igazodnia a bejelentéskor” - folytatódik a hivatalos válasz.

Még több nyelvi lelemény az iho.hu-n.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt