A BM mégis megakadályozná a be nem tiltható anticionista tüntetést

POLITIKA
2013 május 04., 05:28

Akkor most lesz anticionista tüntetés a Budapesten tartott Zsidó Világkongresszusra időzítve szombaton délelőtt 10-kor vagy sem? Ez az a demonstráció, amit Hegedűs Loránt jobbikos képviselő hirdetett meg szombatra a bolsevizmus és a cionizmus áldozatairól, aztán Orbán Viktor felszólítása után a rendőrség betiltotta, majd a bíróság engedélyezte, a Jobbik pedig ezután tovább hirdette. A Belügyminisztérium pénteki esti közleménye viszont mindenkit elbizonytalanított.

A BM azt írta, tudomásul veszik és betartják a bíróság döntését a tüntetés betiltásának megtiltásáról. Mégis minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel megakadályozzák a rendezvény megtartását. Visszatértek ahhoz - a bíróság által nem elfogadott - érveléshez, hogy a rendezvény egyértelműen antiszemita és rasszista, így ellentétes az alaptörvénnyel, és mivel az alaptörvény erősebb a gyülekezési törvénynél, be lehet tiltani. Ha jól értjük.

Mindenesetre azzal a nem kifejezetten szigorú felszólítással zárták a közleményt, hogy a BM arra kér mindenkit: aki tiszteletben tartja az emberi méltóságot, május 4-én tartsa magát távol a Vértanúk terére meghirdetett rendezvénytől.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.