Két pontra a bajnokságtól a Barcelona

Szenvedett és pánikolt, aztán Messi becserélése után 4:2-re verte a Barcelona a Betist a spanyol bajnokság 34. fordulójában. Ahogy az a legutóbbi meccseken megszokott volt, a sérüléssel bajlódó Messi megint a kispadon kezdett. A Betis a katalán védelem bénázását kihasználva már a második percben vezetést szerzett, hat perccel később viszont Alexis Sánchez egyenlített. A félidő előtt Rubén Pérez egy hatalmas bombagólhoz juttatta a Betist, és ekkor a Camp Nou remegve kezdett arra gondolni, hogy még el lehet veszíteni ezt a bajnokságot.

Az 56. percben aztán Villa egyenlített, majd szinte azonnal átadta helyét Messinek. Az argentin három perccel később egy szabadrúgást vágott a bal felsőbe, majd néhány perccel később a kapufát találta el pontrúgásból. A Betisnek voltak még helyzetei, de a 70. percben ismét Messi szerzett gólt, miután a meccs legszebb támadása végén a kapuba gurított.

Amennyiben a Real Madrid szerdán előrehozott meccsén nem veri meg a Málagát, a most 11 ponttal vezető Barcelona a bajnok. Amennyiben a Madrid minden további meccsét megnyeri, a katalánoknak akkor is elég a hátra lévő négy fordulóban összesen két pontot szerezni a bajnoki cím bebiztosításához.