Nem Lázár János járatta le Kósát!

POLITIKA
2013 május 05., 12:47

Rendkívül szórakoztató közleményben cáfol soha el nem hangzott állításokat Hódmezővásárhely címzetes jegyzője, Dr. Korsós Ágnes. A jegyző arra a hírre reagált, hogy a rendőrség április 30-án őrizetbe vette H. Jánost, a Generál Média egyik tulajdonosát.

A Generál Média hódmezővásárhelyi vállalkozás, ami az önkormányzattal is üzleti kapcsolatban volt, már amennyiben üzletinek nevezhető az a kapcsolat, hogy a város 600 millió bannerért adta el a cégnek a város egyik iskoláját. Ennek apropóján Korsós fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a város "sem sem a sajtóban emlegetett General Media Sales House Kft-vel, sem a General Media Publishing Kft-vel, vagy a Galamb 4 Kft-vel" semmilyen kapcsolatban nem állt. Állítása szerint a város "csak a Generál Média Információs és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társasággal állt szerződéses kapcsoltban", ilyen nevű cég viszont nem szerepel az Opten cégadatbázisában.

Szerepel viszont egy "GENERÁL MÉDIA Információszolgáltató és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság", éppen végelszámolás alatt. A társaság az őrizetbe vett H. János és a távolkeleten utazgató testvére, H. Endre vállalkozása volt. A cégnek 2010-ben még elég jól ment, 109 milliós adózott eredményt ért el, de 2011-ben már 153,5 milliós veszteséget termelt.

A Galamb 4 Kft - amiről senki sem állította, hogy bármilyen kapcsolatban állt volna Hódmezővásárhellyel - azért kerülhetett a közleménybe, mert a Generál Média Sales House Kft. ugyanabba a budapesti, Galamb utca 4. szám alatti lakásba van bejegyezve. És mert ebben az irodában készült a Kósa Lajos Fidesz-alelnököt lejárató kisfilm, amit nem sokkal a 2010-es választások előtt töltöttek fel a netre.

Ennek apropóján Korsós fontosnak tartotta megjegyezni, hogy "sem Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem adott megbízást Kósa Lajost lejárató videófelvétel készítésére, országgyűlési képviselők, politikusok megfigyelésére, vagy róluk terhelő információk gyűjtésére".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.