A Nagy Stressz Teszt: térképen a legidegesebb megyék

A stressztérképet 90 ezer ember online megkérdezése után állították össze. Ebből az derült ki, hogy a budapesti idősebb marketinges férfiaknak a legkisebb, a szabolcsi fiatal háztartásbeli nőknek a legnagyobb a stresszkockázatuk. Vas megye a legnyugodtabb hely, cserébe nagyon rosszul tűrik a stresszt.

stressztérkép1

A mérés szerint a férfiaknak nagyobb a stressztűrő képessége, és kevesebbet is aggodalmaskodnak, de a nők sokkal inkább hajlandók beszélni a problémákról. Főleg azok hajlamosak a stresszelésre, akiknek több a megélhetéssel kapcsolatos mindennapi problémáik.

Az idősebbek és a Nyugat-Magyarországon élők kevesebbet stresszelnek, mint a fiatalok vagy a kelet-magyarországiak.

stressztérkép2

A budapestiek és a stresszes szakmákban dolgozók jobban tűrik a feszültséget, amihez hozzá lehet szokni. Milanovich Dominika pszichológus szerint: „A főváros zajos, nyüzsgő, ingergazdag világa egyeseket pedig kifejezetten vonz, lehetséges, hogy ők eleve magasabb stressztűréssel rendelkeznek, vagy a kulturális sokszínűség és a munkalehetőségek ígérete miatt költöznek ide.”

(Sanofi)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.