Azeri kapcsolat 2: Gyöngyös és Shusha páratlan együttműködése

POLITIKA
2013 május 11., 19:46

Nem csak bélyeggel kedveskedünk Azerbajdzsánnak. A héten írt alá partneri nyilatkozatot Gyöngyös és az azerbajdzsáni Shusha város. Sőt, Vilayat Guliyev, Azerbajdzsán magyarországi nagykövete szerint nincs párja a világon ennek az együttműködésnek.

A nagykövet száz magyar nyelvű könyvet ajándékozott a Vachott Sándor Városi Könyvtárnak .

Vona Gábor ugyanitt arról beszélt, az azeri nép a magyarság számára nem csupán egy a világ népei közül, hanem turáni testvérnép, a turáni népeknek pedig össze kell fogniuk.

Mindezt a Gyöngyös.hu-ról idéztük.

UPDATE: Markó Ferenc világpolitikailag képzett olvasónk felhívta a figyelmet arra, hogy mivel Shusha várost 1992 óta a karabahi örmények ellenőrzik, így ez az azeri önkormányzat jó eséllyel valahol Bakuban működik. Úgy tűnik, a kormány megint jó érzékkel nyúl bele a karabahi konfliktusba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.