Káromkodásért vették le a képernyőről Szebeni Istvánt

2013 május 14., kedd 10:52

Az MTVA azonnali hatállyal felfüggesztette az állásából Szebeni István műsorvezetőt, mert elfogadhatatlannak tartja az újságírónak a közmédia Híradójában mondott szavai, és hogy akár adásban, akár a stúdióban, akár a kollegák közötti kommunikációban ilyen stílusú párbeszéd előforduljon.

szebeni istván

Az ügyet gyorsított eljárással vizsgálják ki, majd megszületik a végső döntés, de az már most biztos, hogy Szebeni István nem szerepelhet többet a közmédia képernyőjén.

A vizsgálat után az a kolléga is, aki arról tehet, hogy a 10 másodperces anyag adásba került, szintén súlyos következményekre számíthat. (MTI)

A hír24 című írta meg először, hogy Szebeni káromkodással kommentálta a Híradó egyik hétfő éjszakai tudósítását, amiről először a Híradó Facebook-oldalára írtak a nézők.

A Comment blognak egy olvasó írta meg, hogy mi történt:

Elérkezünk a Szita Bence gyilkossági tárgyalásról szóló riport végéig. Szebeni István mondja: a per holnap folytatódik. Ekkor a kép megáll, aztán a szalagon tekerés ide-oda, előre-hátra. Ezalatt hallom a műsorvezetőt, amikor mondja a rendezőnek, hogy amikor kimondta, tudta, hogy rosszat mondott, mert nem holnap folytatódik a per, hanem már ma, hiszen már elmúlt éjjel 12. Ez elnézhető hiba lett volna, ha így marad, de nem, mert behallatszik a műsorvezető kommentárja: „utálom, amikor ez a kibaszott Híradó átcsúszik éjfél utánra". Jönnek még más csúnya szavak is, és tekerés ide-oda. Majd kiadják a műsorvezetőt, nagyon boldog és vigyorog, mint a vadalma.  Ezután hosszú szünet következett, MTVA jellel.

Az MTV videótárában nincs ott a tegnap éjjeli Híradó.

Ugyanez a kereskedelmi tévében

Én még élőben láttam, amikor a TV2-n a Vissza a jövőbe 2 végén keverték be váratlanul a híradóst, aki szintén nem tudta túl jól megoldani a helyzetet:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt