Az Index miatt fogják szétperelni a magyar sajtót

media
2013 május 15., 08:06

Fantasztikus történetet közölt az Index. A volt mahíres Győri Tibor vezetésével kormányzati akciócsoport indul, ami ügyvédi irodákat állít sorba, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a nekik nem tetsző cikkek ellen.

A legszebb mégis az, hogy a cikk szerint az egész ügy azért van, mert Szentkirályi Balázs tavaly leírt egy csomó adatot, amiből az NGM szerint egy nem volt jó. A lap szerint az elmúlt hetekben a minisztériumokat felszólították, hogy lépjenek fel keményebben az olyan cikkek ellen, amikben szerintük valótlanság van. Három ügyvédi irodával már meg is állapodtak.

Azt érdemes tudni, hogy a minisztériumok hajlamosak valótlanságnak látni a nekik nem tetsző cikkeket. Van ráadásul valami szép abban, amikor az állam (többek között) az újságírók adójából igyekszik ellehetetleníteni az újságírókat. Az ugyanis nem kérdés, hogy átlagos magyar lapnak jóval kisebb a perekre költehető pénzügyi kerete, mint az államnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.