Nyerges Zsolt, a szerény elnök

A haon.hu-n még februárban megjelent egy publicisztika, ami végigveszi a debreceni sportklubok vesszőfutását, majd megállapítja: sok kis támogatótól nem lehet összeszedni annyi pénzt, amivel rendesen lehet egy elsőosztályú klubot működtetni, egy nagyobb tőkeerős szponzor kell. Erre egyébként akad példa.

A Szolnoki Dózsa Közgép ünnepli a döntőbe jutást. Fotó: MTI
A Szolnoki Dózsa Közgép ünnepli a döntőbe jutást. Fotó: MTI

Szolnokon az állami megbízásokon felhízlalt Közgépnek köszönhetően előbb a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatból csináltak nemzetközi szinten is észrevehető alakulatot (miután tavaly és tavalyelőtt megnyerték a magyar bajnokságot és a kupát is, tavaly bejutottak az Eurochallenge Kupa négyes döntőjébe). Az elnök nem más, mint a nyilvánosságot minden más esetben kerülő Nyerges Zsolt, a Közgép elnöke. Gyerekkorában vízilabdázott, az egyetemen váltott kosárlabdára, Szolnokon az első osztályban is játszott. Nyerges maga azt nyilatkozta 2011-ben, hogy 1997-ben új fejezetet nyitottak a szolnoki kosárlabda és a klub történetében. Arra a felvetésre, hogy nyilván nem lesz nehéz az előrelépés, hiszen Nyerges biztosítja a pénzt, amit csak el kell költeni, a Közgép és klub elnöke azt mondta:

Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne a történet. Minden esztendőben óriási teher a klubvezetés számára a költségvetés előteremtése. Egyébiránt nem vagyok tulajdonos, de a barátaimmal és üzletfeleimmel együtt igyekszünk kiegészíteni a költségvetést. Azt gondolom, hogy nem a tulajdonlás a legfontosabb, hanem a tenni akarás és a sportszeretet. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben is értéket teremt, és jövőképet ad a sport mindannyiunk számára. Továbbra is a kosárlabda számunkra a legfontosabb sportág, de segítjük a szolnoki vízilabdát és labdarúgást is.

A vízilabdacsapattal is jó úton járnak, idén már döntős a Közgép nevét is felvevő csapat, az Egerrel játszanak. Legutóbb 27 éve voltak dobogón a szolnoki pólósok. A szolnoki focit még nem sikerült csúcsra juttatni, de azért a Közgépnek vannak sikerei a labdarúgásban is. A cég támogatja a miniszterelnöki hivatal hobbicsapatából anyagilag hihetetlenül megerősített, a másodosztályú futsalbajnokságot megnyerő Szijjártó-csapatot, a Dunakeszit is, és ott van az NBI-be szintén feljutó, Orbán Viktor által létrehozott Puskás Akadémia szponzorlistáján is.

Felkészül: Székesfehérvár és a Videoton

A sorozat összes cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.