Székesfehérvár, salalala

A szolnoki kosarasokat idén a kupadöntőben legyőzte a székesfehérvári Alba Fehérvár. A két csapat jó eséllyel a bajnoki döntőben újra találkozik, külön ágra kerültek az elődöntőben, 2-1-re vezetnek a három győzelemig tartó párharcban. A fehérvári kosarasok csarnokát éppen bővítik, a Vodafone Sportcentrum átépítése 700 millióba kerül, ehhez felhasználják a társasági adókedvezményekből származó pénzeket is.

„A csarnok felújításában-bővítésében és a csapat működéséhez szükséges háttér megteremtésében az önkormányzat is részt vállal. Azonban a továbblépéshez, ami akár a nemzetközi mezőnybeli indulást, akár a csapat erősítését illeti, továbbra is várjuk a fehérvári kosárlabdáért áldozni kész támogatókat.” – hangsúlyozta a januári sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester. A város 96 millióval támogatja idén az Alba Fehérvárt.

photo_camera A felújítás és kibővítés alatt álló fehérvári csarnok látványterve

Az önkormányzat tájékoztatása szerint idén a kiemelt sportegyesületek összesen 303 millió forint támogatást kapnak, amely tartalmazza az utánpótlásuk támogatását is.

Fehérvár hokira 80 milliót költ idén. A Sapa Fehérvár AV 19 csak azért nem lett zsínórban 11-szer aranyérmes, mert már el sem indult a magyar bajnokságban, Európa egyik legerősebb hokibajnokságában, az osztrák, magyar, cseh, horvát, szlovén résztvevőkkel zajló EBEL-ben vesz részt, igaz bravúrnak számít, ha a rájátszásba jutnak, idén nem is sikerült. 

A Videoton 2011-ben bajnok, tavaly ezüstérmes labdarúgócsapata 58 millió forintot kap az önkormányzattól. Hivatalos adat nincs, a becslések pedig eléggé szórnak 2,5-3,5 milliárd között, de az szinte biztos, hogy a fehérvári labdarúgóklub költségvetése a legnagyobb a magyar sportban. Ezzel itthon nagy feltűntést keltő, nemzetközi szinten azonban elég szerény eredményt, Európa Liga-csoportkört értek el. (A mindent nyerő győri női kézilabdások költségvetését ennek harmadára-negyedére becsülik, amivel a kontinens leggazdagabb klubjai között van a sportágban). Az nagy kérdés, hogy a költségvetés jelentős részét álló szponzorok hogyan oszlanak majd meg a miniszterelnök eddig kitüntetett figyelmét élvező Videoton, és az elsőosztályba jövőre induló, a miniszterelnök még kitüntetettebb figyelmét élvező, kőhajításra lévő Felcsút között. A Felcsút, amíg el nem készül a stadionja, Fehérváron játszik majd. Az eddig másodosztályú Felcsút szponzorlistája amúgy már most sokkal hosszabb, mint a Fehérváré, egyelőre a Mol és a Duna Takarék a közös pont.

Az önkormányzat a bajnokságban ötödik helyen végzett fehérvári női kéziseknek 30,5 millió ad idén.(Atlétikára 20,5 milliót, öttusára 18 milliót költenek, az egyéb utánpótlás és diáksporttal foglalkozó sportegyesületek 90,3 millió Ft támogatásban részesülnek, az összeg tartalmazza az országosan egyedülálló nyitott tornatermek program finanszírozását is - írta nekünk az önkormányzat.)

Felkészül: Győr, az Audi városa

A sorozat összes cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.