Zenék nehéz reggelekre - Tövisházi Ambrus válogatása

Popkult
2013 május 19., 06:27

Forr tovább a koncepció: a végeláthatatlan éjszakák utáni nehéz reggelekre ezúttal Tövisházi Ambrus készített egy életmentő mixet.

photo_camera (fotó: Somay Márk)

Az itthoni popzene legnagyobb feltalálója mostanában a kicsit pihentetett Erik Sumo Band helyett a Tudósokkal lép színpadra a legtöbbet, de éppen nemrég pont nálunk debütált az Amorf ördögöket újraélesztő Amorf Lovagok klipje is. Közben meg összerakott egy nagyon őszinte szettet, amiben a hétvégi reggelek minden szenvedése és rémült bóklászása épp úgy benne van, mint a végén a kötelező megmenekülés.

Tövisházi használat útmutatót is mellékelt ehhez a mixhez:

Azért hogy a mix a kívánt hatást elérje le kellett lassítani pár számot hogy ne nagyon bántsanak az ilyenkor még jobban szúró magas hangok. Valamint ahogy az autós kártyákon szokás, odaírtam mindegyik számhoz a származási országot. 55 perc után az utolsó szám azt jelenti, hogy nem szabad az ágyban maradni, irány a reggeli torna! Kellemes gyógyulást kívánok mindenkinek.

Az is kiderült, hogy szerinte az egy órányi zeneterápiának egyetlen igazán letargikus pontja van: Matthew Herbert May 2011 című száma, ami az One Pig című lemezről van. Azon az albumon Herbert egy disznó életét követi végig, és ez az egyetlen vokális szám rajta, ebben búcsúzik el a disznótól.

A 444 másnapos-szenvedős délelőttökre időzített zenei sorozatának ez volt a második része, az első alkalommal Szabó Benedek készített válogatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.