Pedig Orbán meg is kínozhatta volna őket

2013 május 25., szombat 7:15

zdf

A miniszterelnök most a német ZDF tévében volt műsoron.

Nagy feladatok várnak a nagykövetre, Pröhle Gergelyre meg talán Martonyira is - írja György nevű olvasónk, aki a ZDF politikai kabaréműsorában, a Heute showban szúrta ki a Magyarországgal foglalkozó részt.

A műsorban Orbán és Merkel lovasságos-tankos köre miatt veszik elő a kormányfőt. Aztán végigmennek a slágereken, beleértve a fasisztázást/diktatúrázást, az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozását, a Klubrádió ügyet, és a ZDF rajzfilmes megmozdulását, illetve Orbán erre adott válaszát.

Itt hangzik el egyébként az a szóvicc, amiért valószínűleg diplomáciai jegyzékben fog tiltakozni az ilyen ügyeket tradicionálisan helyén kezelő magyar külügy. Amikor Orbántól azt idézik, hogy nálunk kirúgnák a közmédiából azokat, akik hazug rajzfilmeket csinálnak a gyerekeknek, a műsorvezető a közepesen gyenge gefeuert (kirúgás) /gefoltert (kínzás) szóviccet süti el. Persze így, hogy még meg is próbálom elmagyarázni még rosszabb.

Az adást erre lehet megnézni, 24:25-től vagyunk műsoron.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt