Kamu Facebook-oldal idegesítette fel a nemzeti dohánycéget

Média
2013 május 27., 11:47

Nagyon büszkévé tette a 444 szerkesztőségét a Nagy Trafiktérkép népszerűsége. A Facebookon a Nemzeti Dohánybolt is ezt használja, A térképet egyébként könnyű felismerni, mert Tbg fantasztikus ikonjai szerepelnek rajta.

Írtunk az oldalnak, hogy ők akkor most hivatalos oldalnak számítanak-e, de erre a kérdésre nem válaszoltak, az NDN Zrt.-t pedig nem értük el telefonon. A Hír24 mindenesetre korábban azt írta, hogy ez az NDN Zrt. hivatalos Facebook-oldala. Most viszont az derült ki, hogy az egész oldal csak egy médiahack, amit a Social Times egyik munkatársa csinál.

Az NDN Zrt. is azt mondta, hogy az oldal nem az övék, és a jogi lépéseket megtették. Mi viszont úgy tudjuk, hogy az oldal készítőjét nem kereste meg a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt., ráadásul nem tudjuk, milyen jogi alapja lehet egy ilyen pernek. A jogi lépések alatt az NDN azt is érthette, hogy feljelentették az oldalt a Facebooknál.

Az oldal egyébként Government Organization kategóriában fut, és majdnem kilencezren lájkolják.

dohanyterkep

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.