Mi köze Uj Péternek és a szar bornak Simicska Lajoshoz?

POLITIKA
2013 május 28., 05:57

Váratlan fordulat: főszerkesztőnk strasbourgi győzelme a Tokaj Kereskedőház borának ügyében lehet a hivatkozási alap az LMP-PM kontra Közgép perben.

A tavaly nyáron még közös pártot alkotó képviselők a közbeszerzéseken általában kiemelten sikeres Közgép székházához láncolták magukat, mert azt vélelmezték, hogy ezek a sikerek nem teljesen függetlenek attól, hogy a cég tulajdonosa, Simicska Lajos Orbán Viktor kollégiumi szobatársa volt.

A Közgép Zrt.-t képviselő Futó Barnabás a leláncolós akció után több eljárást is kezdeményezett, ezek közül háromból lett bírósági ügy, írja az Index. Egyrészt rendőri intézkedésnek való ellenszegülés miatt hivatalból is meg kellett indítani az eljárást. Másrészt ott van a gyülekezési joggal való visszaélés.

Amiért viszont Uj Pétert is belekeverték az ügybe, az az, hogy Futó Barnabás beadványa alapján rágalmazással kezdték el vádolni a képviselőket és az aktivistákat. "Mutyigyár" és ehhez hasonló feliratok voltak a tábláikon, ezzel az ügyvéd szerint megsértették a cég jó hírét.

A PM-es aktivistákat védő TASZ-os Farkas Tamás ügyvéd ez nagyon hasonlít a Tokaj Kereskedőház ügyéhez. Ha a Tokaj Kereskedőházat kicseréljük Közgépre, a leszarozást pedig a táblákon szereplő feliratokra, ez az ügy ugyanaz – mondta az Indexnek Fazekas.

A felek nem akartak békülni a pénteki tárgyaláson, így jöhet a per, amit külön szórakoztatóvá tesz, hogy a párt két fele azóta ugye már egymással is összeveszett, így külön ügyvéd képviseli őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.