Világklasszis síparadicsomot építenek Észak-Koreában

külföld
2013 május 28., 15:51
photo_camera REUTERS/KCNA

A dél-koreai Phjongcshangban rendezik majd a 2018-as téli olimpiát, ez pedig egy újabb lehetőséget teremtett az északi rezsimnek, hogy egy értelmetlen versenybe hajszolják bele magukat. Az ország keleti határánál egy "világklasszis" sícentrumot fognak felhúzni, ha minden igaz, már idén, az első hó megérkezéséig.

Az észak-koreai állami média lelkesen számolt be arról, hogy az ország vezetője, Kim Dzsongun a hétvégén a helyszínen tekintette meg a munkálatokat. A katonaság által felügyelt területen mindent a legnagyobb rendben talált, bár a képbeszámolók alapján azért adott még néhány fontos tanácsot az építkezést kivitelező tábornokoknak.

A legmagasabb csúcs 1360 méter magasan lesz majd, 110 ezer méter hosszan terveznek pályákat, a vezető pedig abban bízik, hogy a síhullám majd csupa jót fog tenni az országnak. Kim Dzsongun amúgy tud síelni, Svájcban volt ugyanis magántanuló éveken át. (via Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.