Elképesztő összeget loptak ki a Putyin körüli oligarchák az olimpiai költségvetésből

külföld
2013 május 30., 20:45

Vlagyimir Putyinhoz közelálló üzletemberek akár 30 milliárd dollárnyi értékben lophattak a szocsi téli olimpia kialakítására elkülönített összegekből. Az ellenzéki politikus által készített, csütörtökön megjelent jelentés szerint az olimpiai létesítményeket és az infrastruktúrát is közbeszerzések nélkül osztották ki olyan cégeknek, melyek mögött Putyin baráti oligarchái állnak.

Most az összköltségvetés valahol 50 milliárd dollár körül mozog, ebből nyerhettek ki 25-30 milliárd körül az üzleti körök. A mostani irányösszeg a négyszerese az eredetileg tervezett költségvetésnek, pedig már azt az összeget is sokan kritizálták, mondván hogy irreálisan sok pénz egy olimpiai fejlesztésre. Az már biztos, hogy a szocsi lesz minden idők legdrágább olimpiai játéka.

Orosz építési vállalkozók, akik a szocsi beruházás közelébe kerültek, már többször panaszkodtak az óriási mértékű korrupcióra, de a kormány ezeket a vádakat mindig lesöpörte. (via NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.