Megjöttek az orosz rakéták Szíriába

háború
2013 május 30., 05:40

S-300 rakéta

Aszad elnök a tévében dicsekedett az új légvédelmi eszközeivel, izraeli gépek ellen kellhet neki. A szír kormány egyre erősödik a polgárháborúban, erről múlt héten szólt például a német titkosszolgálat. A libanoni Heszbollah hétezer katonát küldött a napokban segítségére, és most megérkezett az oroszoktól vett légvédelmi fegyverek első szállítmánya. Izrael az elmúlt hetekben többször is bombázott szír célpontokat, valószínűleg vegyi fegyvert előállító gyárakat. Az új orosz légvédelmi rakéták az ilyen támadások ellen lehetnek jó a szír diktátornak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.