Családi krízis - ezzel indokolta lemondását Stágel

POLITIKA
2013 június 3., 13:44
photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

Stágel Bence lemondása még a munkatársait is meglepte. Hogy a frakciónak is meglepetés volt, azt hétfőn Pálffy István is megerősítette.

Így van

Pálffy erről többet nem is akart mondani. "Magánügy, családi ügy, nekünk se mondott semmit, mi se fogunk mást mondani" - mondta.

A saját döntése volt.

Ezt már a kereszténydemokrata frakcióvezető, Harrach Péter mondta. "Családi krízisre hivatkozott. Minden, amit erről mondott, nyilvános." Többet majd akkor tudhatunk meg, ha Stágel maga elmondja, mert a frakciónak se mondott többet.

A sajtónak sem. Az okot így mi sem ismerjük, de azt biztosan tudjuk, hogy a múlt héten kirobbant pedofilügyhöz nincs köze. A Bors csütörtökön írt arról, hogy egy "politikus" után nyomoznak pedofília miatt. Az hamar tisztázódott, hogy nem politikus, hanem politikai tanácsadó az érintettje a történetnek, amit a Bors délutánra már vissza is vont, mert forrásuk szavahihetőségét kétségbe vonták.

Harrach még annyit mondott, hogy Stágel lemondása "nem előkészített döntés volt", és mégegyszer megismételte, hogy nem is a frakció kezdeményezte. Más forrásból tudjuk, hogy Stágel 2014-ben már nem akart újra képviselő lenni, de ez nem indokolja mostani lemondását.

Stágel mandátumának betöltéséről még nem született döntés. A képviselői hely eredetileg a Fideszé volt - Schmitt Pál listás helye, amiről Schmitt köztársasági elnökké választásakor mondott le. Így betöltéséről elméletben nem is a KDNP rendelkezik. De döntés még nincs a mandátumról. "Majd egyeztetünk róla" - mondta Harrach.

A lemondott képviselő hétfőn már nem volt a Parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt