Európa hanyatlik

eu
2013 június 05., 10:17

Az EU GDP-je 0,7%-t esett az első negyedévben, az euróövezetben 1,1% volt a recesszió a tavalyi első negyedévhez képest. Az előző negyedévhez képest is gyengült az európai gazdaság, az eurózóna 0,2, a teljes EU pedig 0,1 százalékkal. Ezalatt az USA éves szinten 1,8%-ot erősösött.

Az előző negyedévhez képest Livánia, Lettország, Magyarország és Románia mutatta a legnagyobb növekedést (mi 0,7%-t, de éves szinten még így is 0,3%-os zsugorodás volt). Az előző negyedévhez képest Ciprus, Csehország és Észtország esett a legnagyobbat, éves összehasonlításban pedig Görögország és Portugália gyengült a leginkább. (Eurostat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.