Rákos az ország

internetek
2013 június 08., 18:47

John Feffer publicisztikát írt Magyarországról a Huffington Postba. Arról szól, hogy ha valaki úgy jön Magyarországra, hogy nem tud magyarul, akkor egy átlagos közép-európai helynek látja, de aki beszéli a nyelvet, az látja, hogy valami romlott van a felszín alatt. Említi Bayer Zsolt cigányozását, és szó van arról is, hogy az, hogy nacionalista párt van a parlamentben, több európai országban is így van.

De ami Magyarországon igazán elhatalmasodott, az a liberalizmusellenesség. A publicisztika szerint a liberalizmust lejárató korábbi kormányok és a gazdasági válság szembefordította az embereket a liberalizmussal, és már nem hisznek a demokráciában sem, így lehet a Fidesznek kétharmada, és változtathatja meg bármikor az alkotmányt. És a cikk szerint ez maga a rák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.