A Twitterező amerikaiak többsége szerint a szivárogtató Edward Snowden hős, és nem áruló

külföld
2013 június 10., 05:32

Hírmennyiséget nézve ami nálunk most az árvíz, az Egyesült Államokban az most az NSA-ügy. Azaz, hogy az Obama-adminisztráció a legsötétebb nixoni időket idézve figyeltette meg saját polgárait, mindezt a legnagyobb titokban. Egészen addig, amíg Edward Snowden a nyilvánosságra nem hozta ezt. A most Hong Kongban bujkáló férfival van tele természetesen az angolszász sajtó, a BuzzFeed pedig a legegyszerűbb eszközhöz nyúlt, hogy felmérje Snowden megítélését: megnézte, milyen jelzőket társítanak hozzá leggyakrabban Twitteren.

És hát nem meglepő módon a mikroblogoló amerikaiak közül nagyjából harmincszor többen gondolják azt róla, hogy hős, mint azt hogy áruló lenne. Hogy mi fog történni Snowdennel, az a következő hónapok egyik legizgalmasabb kérdése, de miközben a lakosság internetező része hősként ünnepli, állítólag pár napja hírszerző ügynökök azzal viccelődtek, hogy el kell tüntetni a szivárogtatót.

Snowdennel a Guardian készített interjút, érdemes elolvasni az egészet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.