link Forrás

Picasso képére épülő oldallal emlékeznek Guernica szőnyegbombázására

történelem
2013 június 10., 10:19

Guernica városát 1937 április 26-án bombázták porig német és olasz gépek a spanyol kormány kérésére. A baszk város elleni támadásnak tavaly volt a hetvenötödik évfordulója, ekkor készült el Picasso híres festményének alapján az eseményeket feldolgozó mikroszájt is. A Grey reklámügynökség által összehozott emlékoldalra viszont csak most figyeltek fel igazán az interneten, miután felkerült az Ads of the world honlapjára is.

A spanyol polgárháború egyik legundorítóbb húzásának okait és hátterét összefoglaló oldal egyszerre nagyon látványos és nagyon felkavaró honlap, borzasztó profin összerakva. (via Kreatív)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.