Tiltakoznak az úszók Szepesi könyve miatt

sport
2013 június 10., 07:24

Huszonkét úszó írta alá azt a nyílt levelet, amiben Szepesi Nikolett könyve miatt tiltakoznak. Az aláírók szerint  a magyar úszósportot, az egykori Budapesti Spartacus sportegyesületét, a jelenlegi Kőbánya SC-t, az ott dolgozó Turi György vezetőedzőt, és az általa vezetett edzői kollektíva sokéves kitartó munkáját is beszennyezte Szepesi Én, a szexmániás című könyvével.

A levélben a bulvársajtót is vádolják, mivel a könyv részleteit a sajtó "felkapta, kiszínezte, elferdítette", ezzel pedig "beláthatatlan károkat okoznak a szülők, a sportolók, a szurkolók, a sportbarátok, az egyesület, az ott dolgozó szakemberek, valamint a magyar úszósport számára".

Az olimpikonok és válogatott sportolók írnak arról is, hogy "a versenysport kemény, ezt mindenki tudja, a teljesítménykényszer nagy és a múltban valóban elcsattant egy-egy nevelő hatású pofon, ami talán helyénvaló volt, talán nem. Egy azonban biztos, "fizikai terror" nem létezett és nem létezik ma sem ellentétben azzal, ahogyan azt a médiában megjelentették".

"Saját magunkon soha nem tapasztaltuk a megjelent rágalmakat! Ennek megfelelően furcsálljuk, hogy ha ilyenek történtek volna csapattársainkkal, barátainkkal a több évtizedes időintervallumban, amíg a klubban edzettünk és egymást képviselve is versenyeztünk, mi miért nem tapasztaltunk hasonlókat az ott eltöltött idő alatt" - írják.

A levelet többek között aláírta az Európa-bajnok Batházi István, a többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László, az olimpiai ezüstérmes, kontinensgyőztes Güttler Károly, a vb-érmes Zubor Attila, az ifjúsági Eb-érmes Buth Zsuzsanna, az ifi Európa-bajnok Lipcsei Krisztina és Kiss Gergő László.

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága Szepesi könyve nyomán  ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett múlt hétfőn. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.