Emmi: Lesz még bevétele a Corvinusnak

Az Emmi közleményben reagált az elszegényedő Budapesti Corvinus Egyetem liftproblémájára:

„A Budapesti Corvinus Egyetem 5,3 milliárd forint állami támogatást kap 2013-ban, ezen felül további csaknem 6 milliárd forint bevételre számít a tervezett költségvetése alapján. Az intézmény felelőssége, hogy ezt az összeget racionálisan használja fel, ebből biztosítsa a bérek kifizetését, a képzések megszervezését, és működtesse az infrastruktúrát, melynek része a liftek működőképességének biztosítása is.

Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a normatív költségvetési támogatás országos csökkenése mögött a hallgatói létszám jelentős csökkenése áll. A sajtóban csak ezen költségvetési támogatás csökkenéséről szoktak beszélni, a valóság azonban az, hogy a felsőoktatási intézmények teljes költségvetése évről-évre növekszik. Az egyetemek és főiskolák ugyanis nem csupán a mindenkori éves költségvetési törvény alapján kapnak támogatást, hanem különböző hazai és EU-s pályázati forrásokból is.

A kormány 2012. decemberi határozatában – 1668/2012. (XII. 21.) Korm. határozat a magyar felsőoktatás megújításáról – arra vállalt kötelezettséget, hogy az új felvételi eljárásból fakadó többletlétszám után járó többletköltségeket biztosítja az intézmények számára. Mivel feltételezhetően a BCE esetén is nőni fog az előzetesen tervezetthez képest a magyar állami ösztöndíjas hallgatók száma, ezt a többletforrást a kormány a BCE számára is biztosítani fogja.”