Emmi: Lesz még bevétele a Corvinusnak

oktatás
2013 június 11., 06:35

Az Emmi közleményben reagált az elszegényedő Budapesti Corvinus Egyetem liftproblémájára:

„A Budapesti Corvinus Egyetem 5,3 milliárd forint állami támogatást kap 2013-ban, ezen felül további csaknem 6 milliárd forint bevételre számít a tervezett költségvetése alapján. Az intézmény felelőssége, hogy ezt az összeget racionálisan használja fel, ebből biztosítsa a bérek kifizetését, a képzések megszervezését, és működtesse az infrastruktúrát, melynek része a liftek működőképességének biztosítása is.

Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a normatív költségvetési támogatás országos csökkenése mögött a hallgatói létszám jelentős csökkenése áll. A sajtóban csak ezen költségvetési támogatás csökkenéséről szoktak beszélni, a valóság azonban az, hogy a felsőoktatási intézmények teljes költségvetése évről-évre növekszik. Az egyetemek és főiskolák ugyanis nem csupán a mindenkori éves költségvetési törvény alapján kapnak támogatást, hanem különböző hazai és EU-s pályázati forrásokból is.

A kormány 2012. decemberi határozatában – 1668/2012. (XII. 21.) Korm. határozat a magyar felsőoktatás megújításáról – arra vállalt kötelezettséget, hogy az új felvételi eljárásból fakadó többletlétszám után járó többletköltségeket biztosítja az intézmények számára. Mivel feltételezhetően a BCE esetén is nőni fog az előzetesen tervezetthez képest a magyar állami ösztöndíjas hallgatók száma, ezt a többletforrást a kormány a BCE számára is biztosítani fogja.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.