https://444.hu/assets/sites/2/messi.jpg

Messi elcsalhatott 4 millió eurót

futball
2013 június 12., 11:48

A katalán ügyészség gyanúja szerint. Az El Periódico de Catalunya barcelonai napilap írt először arról, hogy az argentin sztárt és apját azzal vádolják, hogy 2007 és 2009 közt trükköztek a focista képmásához fűződő jogokkal.

A vád szerint a Barcelona játékosa összesen 4 millió eurót (1 milliárd forintnál is többet) nem fizetett be a spanyol adóhatóságnak, A trükk állítólag az volt, hogy Lionel és apja, Jorge Messi nem átlátszóan adták el az érdeklődő szponzoroknak a játékos marketingjogait, hanem mindenféle adóparadicsomokban, Belize-ben és Uruguayban bejegyzett cégeken keresztül.

Messi, aki évente kb. 16 millió eurót keres, jelenleg Dél-Amerikában van a vébéselejtezőket játszó argentin válogatottal. Szerda délután hivatalos Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, amelyben a játékos minden vádat tagadott. Messi ebben azt állítja, mindig minden adótörvényt betartott, és a helyzet további tisztázását adótanácsadóitól ígérte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.