Messi elcsalhatott 4 millió eurót

2013 június 12., szerda 11:48

A katalán ügyészség gyanúja szerint. Az El Periódico de Catalunya barcelonai napilap írt először arról, hogy az argentin sztárt és apját azzal vádolják, hogy 2007 és 2009 közt trükköztek a focista képmásához fűződő jogokkal.

A vád szerint a Barcelona játékosa összesen 4 millió eurót (1 milliárd forintnál is többet) nem fizetett be a spanyol adóhatóságnak, A trükk állítólag az volt, hogy Lionel és apja, Jorge Messi nem átlátszóan adták el az érdeklődő szponzoroknak a játékos marketingjogait, hanem mindenféle adóparadicsomokban, Belize-ben és Uruguayban bejegyzett cégeken keresztül.

Messi, aki évente kb. 16 millió eurót keres, jelenleg Dél-Amerikában van a vébéselejtezőket játszó argentin válogatottal. Szerda délután hivatalos Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, amelyben a játékos minden vádat tagadott. Messi ebben azt állítja, mindig minden adótörvényt betartott, és a helyzet további tisztázását adótanácsadóitól ígérte.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt