Egy bankrablással vádolt férfi az NSA által lehallgatott adatokkal mentetné fel magát

bűnügy
2013 június 13., 14:21

Terrance Brownt négy másik férfival együtt azzal vádolják, hogy pénzszállító autókat raboltak ki még 2010-ben. Az FBI többek között mobiltelefonjaik cellainformációi alapján próbálta bizonyítani, hogy mind a rablások közelében voltak, de Brown adatai nem voltak meg nekik.

Egy másik vádlott viszont vádalkut kötött, és mindenkire vallott, szóval Brown vádlott maradt. Most abban bízik, hogy ha már az NSA mindenkit megfigyelt 2006 óta, akkor az ott megszerzett információk igazolhatják ártatlanságát. A történet persze egyáltalán nem ennyire egyszerű, mert kérdés az is, hogy valóban hozzáférhet-e a védelem az adatokhoz, meg hogy elég lehet-e a felmentéshez az, ha esetleg ki is derül, hogy egy Brown által máskor használt mobiltelefon éppen máshol volt a rablás ideje alatt. De hogy ez egy váratlan új irány a lehallgatási botrányból, az biztos.

A teljes történet a Sun Sentinelben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.