Szabadtéri óbégatás helyett ajánljuk (bár nem jó szívvel)

életmód
2013 június 14., 12:53

Worst-Party-Ever

A múltheti árvízhelyzet szülte szünet után ismét itt a 444 buliajánlója. Plankó Gerinek el kellett rohannia forgatni valamit, úgyhogy most a vázlatait kiegészítve én raktam össze, mit is lehet csinálni ezen a hétvégén Budapesten.

Borzalmas meleg lesz, aki teheti úgyis menekül a városból, fülledt nyári éjszakákon meg persze úgyis a legjobb egyik helyről a másikra járőrözni és szabadtéren óbégatni. De azért nézzük mit kínálnak a helyek:

Péntek

Ajándék fagyi

Hétfőn nyit a LEVES-t futtató srácok új helye,a DESSZERT, ezért ma fagyit osztanak hattól a Kálvinon.

Koncert
  • Esti Kornél, New Qualitons - Búcsúzik az árvíztől az A38 újra megnyitott tetőterasza. Az egész le is pörög tízig, péntek este indításához remek helyszín.
  • Morzsa Records - Csengő amerikai folk bendzsóval itt élő amerikaiktól. Az egyik legjobb ismeretlen zenekar most Budapesten, most jelenik meg új albumuk, hamarosan pedig a 444-en is fel fognak bukkanni.
  • SICKOIDS - Igazi suttyópunk az Egyesült Államokból, ráadásul egy próbateremben. Nem is kell többet írni ehhez.
  • Fonó évadzáró - Nyárra bezár a népdalműhely, utolsó lehetőség!
  • Roma nap @ Tilos maraton - utolsóelőtti estéje a Tilos rádió egyhetes bulisorozatának, Parno Graszttal, tombolával és djkkel hajnalig
Buli

Szombat

Piacolás

  • Közös Piac - A Deák tér mellett tűnnek fel termelők, akik zöldséggel, gyümölccsel, lekvárokkal meg csomó mással érkeznek. Olyasmi lehet, mint a vasárnapi Szimpla piac, csak már szombaton.
  • Fűszernövény-cserélgetés - A Lumen zöldségese előtt várnak mindenkit szombat délelőtt, aki gyógy/fűszernövényt venne, cserélne, ültetne, vagy csak szívesen nézné, ahogy mások ezt teszik.
Nappali buli
  • Sunmachine - A Dürlin kertjében grillezős piknik, Girls And Mathematics és napsütés.
Koncert
  • The Sounds of Afro Beat - Sivatagi blues és soul-rap. A Tinariwen tagjai által alapított Terakaft, és a soulba rappelő lány, Akua Naru érkezik.
  • Cantara + Dead Can Dance show - A VHK-s Molnár Lujó sideprojetjével érkezik az R33-ba, utána meg előtte pedig a DCD hangulata lesz megidézve.
Buli

Ha még mindig nincs meg, mi kéne pontosan, még mindig itt a bulinegyedtérképünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.