11 milliárd ember élhet majd az évszázad végén

TUDOMÁNY
2013 június 15., 08:27

A legfrissebb kutatások szerint 2100-ban 11 milliárd ember élhet majd a földön. Ez 800 millióval több, mint amit legutóbb, 2011-ben saccoltak. A különbség onnan jön, hogy Afrikában közel sem esett annyira vissza a születések száma, mint azt várták. Afrikában most 1.1 milliárd ember él, de a számítások szerint 2100-ban már 4.2 milliárdan lehetnek majd.

Európában maradnak a csökkenő trendek, még mindig több ember hal meg, mint ahány születik.

A hétmilliárdos számot 2011 októberében léptük át a bolygón. Az egymilliárdosat meg amúgy 1805-ben. A túlnépesedés és az élelmiszerhiány meg valószínűleg ennek az évszázadnak a legnagyobb konfliktusait fogja okozni. (via NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.