Az állam a bankoknak szurkol a devizahitelesek ellen

politika
2013 június 17., 11:32

A PSZÁF valami olyasmit ír a Kúriának, hogy jobb lenne, ha a hitelesek nem nyernének a bankok elleni perekben. Pedig én elhittem hogy EZ a kormány végre az emberek oldalán áll.

Pedig úgy tűnik nem. Vagy lehet, hogy a kormány igen, de erről a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elfelejtettek szólni.

Szász Károly, a PSZÁF vezetője ugyanis levelet írt a Kúriának, amiben kb. azt kéri, hogy a bankoknak kedvezzenek a devizahitelesekkel szemben.

Itt nem a devizahitelesek megsegítéséről, és nem is a bankok profitjáról van szó, hanem egy potenciális bankpánik lehetőségéről (amely szélsőséges esetben akár államcsődben is végződhet)

írja Szász. Bizony-bizony, nem lehet könnyű, amikor nem csak a jogra, de még a lehetséges társadalmi hatásokra is ügyelni kell a bíróságon.

(origo)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt