Az állam a bankoknak szurkol a devizahitelesek ellen

politika
2013 június 17., 11:32

A PSZÁF valami olyasmit ír a Kúriának, hogy jobb lenne, ha a hitelesek nem nyernének a bankok elleni perekben. Pedig én elhittem hogy EZ a kormány végre az emberek oldalán áll.

Pedig úgy tűnik nem. Vagy lehet, hogy a kormány igen, de erről a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elfelejtettek szólni.

Szász Károly, a PSZÁF vezetője ugyanis levelet írt a Kúriának, amiben kb. azt kéri, hogy a bankoknak kedvezzenek a devizahitelesekkel szemben.

Itt nem a devizahitelesek megsegítéséről, és nem is a bankok profitjáról van szó, hanem egy potenciális bankpánik lehetőségéről (amely szélsőséges esetben akár államcsődben is végződhet)

írja Szász. Bizony-bizony, nem lehet könnyű, amikor nem csak a jogra, de még a lehetséges társadalmi hatásokra is ügyelni kell a bíróságon.

(origo)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.