Angelina Jolie dublőre pert indított a News Corp ellen

Tbg
Média
2013 június 18., 15:56

eunicehuthartA színésznő kaszkadőr-dublőre, aki egyébként jó barátja is Jolienak, telefonja lehallgatása miatt indított eljárást Rupert Murdoch médiacége ellen. Eunice Huthart Joliet többek között a Mr és Mrs Smith, illetve a Tomb Raider első részében helyettesítette.

A News Corp körüli botrány 2011-ben csúcsosodott ki, amikor a News of the Wolrd bulvárlap számos újságíróját, rendőrt, köztisztviselőt letartóztattak, de még a brit miniszterelnök David Cameron egykori sajtófőnökét is megvádolták a lehallgatási botrányban, a lap pedig bezárt.

A Murdoch-cégről kiderült, legalább 4000 celebről, sportolóról, színészről, szóval híres, a bulvárújságokban szívesen látott emberekről gyűjtött adatokat, a kaszkadőrön keresztül pedig valószínűleg Jolie-hoz akartak eljutni.

A vádirat szerint a telefonból szerzett infók alapján a The Sun c. bulvárlap számos sztorit közölt Jolieról.

2004 és 2005 környékén a dublőr arra panaszkodott, hogy sok nem fogadott hívása volt, üzenetei, hangpostán hagyott üzenetei tűntek el. Többek között arról sem értesült, hogy miközben forgatott, Liverpoolban élő kislánya hívta, hogy bántják az iskolában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.