Ipsos: 800 ezren bizonytalankodnak

POLITIKA
2013 június 18., 10:15

Elkészült a Szonda Ipsos havi közvélemény-kutatása. A teljes lakosság körében a Fidesz 25, az MSZP 15 százalékon áll. Az Együtt-PM 4, az LMP 2. a DK 1 százalékon van a mérésükben. A Jobbik pedig 6 százalékon.

  • Pártpreferenciával 47 százalékuk nem rendelkezik, ebből 23 százaléknyian teljesen passzívak, 17 százalék bizonytalan és 7 százalék titkolja pártszimpátiáját.
  • A biztos pártválasztók között tarolt a Fidesz: 49 százalék szavazna rájuk, 27 százalék az MSZP-re. Jobbikra 12, Együtt-PM szövetségre 8, LMP-re és DK-ra pedig 2-2 százaléknyi aktív szavazó ikszelne.
  • Az Ipsos elemzése szerint félmillió olyan szavazót nyert vissza a Fidesz a rezsicsökkentéssel, kiket korábban elveszített. A pártnak most stabil kétmilliós tábora van.
  • A cég szerint a választásokat majd az a 800 ezer aktív szavazó döntheti el, többségük szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.