Tizenöt hetesen már maszturbáló fiúmagzatok miatt szigorítaná az abortusz feltételeit a texasi republikánus képviselő

Az egyik legerősebb kategória mindig az, amikor középkorú fehér férfiak mondják meg, kinek és mikor lenne szabad abortuszra mennie. Ezt már csak tényleg az tudja fokozni, amikor texasi republikánusok kezdenek el erről elmélkedni. Michael Burgess képviselő például a minap arról beszélt, hogy az abortuszt a fogantatás után már 15 héttel tiltani kéne, mivel ő tud arról, hogy ennyi idős magzatok már maszturbálnak.

A bizottsági ülésen amúgy a húszhetes határ bevezetése volt a téma, de Burgess még ezt is megpróbálta megfúrni, mondván, hogy abban biztos, hogy húszhetes magzatok már éreznek fájdalmat. De amikor ultrahangi felvételeket nézett egy 15 hetes magzatról, látta, hogy mennyire szándékosak a mozdulatai. Például bevezették kezeiket a lábuk közé. És ha őrömet tudnak érezni, miért annyira nehéz elképzelni, hogy fájdalmat is - tette fel a fontos kérdést Burgess.

A törvényt a közeljövőben szavazhatják majd meg, de már eddig is számos vita kísérte. A megfogalmazója, Trent Franks (szintén republikánus, Arizonából) például múlt héten kifakadt, mondván hogy ellenzi, hogy a nemi erőszakok áldozatai mentesüljenek a törvény hatálya alól, hiszen erőszak következtében előforduló terhességből eleve nagyon kevés van. Később mégis belekerült ez a kitétel a törvénytervezetbe, de azt jelenleg nem is tudni, hogy ki fűzte bele. (via HuffPost)