Választási csalás miatt aggódik a KDNP, miután az év eddigi legostobább összeesküvés-elmélete jelent meg a Magyar Nemzetben

POLITIKA
2013 június 18., 10:27

Ahogy már írtuk is, a Bilderberg-csoport találkozóján elhangzottakról a világon egyetlen újságírónak sikerült bármit megtudnia: Lovas Istvánnak, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának.

Semjén Zsolt, Harrach Péter és Pálffy István azonnal közleményben sietett kijelenteni, hogy választási csalás gyanúját veti fel, hogy Viviane Reding uniós igazságügyi biztos arról beszélt, "mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat."

Az egész történet annyira szkizoid, hogy nem bírjuk nem hosszan idézni a közleményt.

A kisebbik kormánypárt követeli, hogy a biztos hozza nyilvánosságra: mi mindent akar megtenni Magyarországon a 2014-es választások eredményének befolyásolása érdekében.

Kitértek arra: miután a lap informátora szerint Reding biztosította a tanácskozás résztvevőit, hogy a választásokig a Magyarország ellen folytatott, még a mainál is intenzívebb, a választások várható tisztaságát kétségbe vonó és a félelem légköréről cikkező külföldi médiakampány folyik majd, tisztázza, hogy ennek irányításában visz-e szerepet.

A KDNP felszólítja az Együtt 2014 vezetőjét is, hogy magyarázza meg, miért hivatkozott rá Viviane Reding úgy, hogy "Bajnai Gordon volt miniszterelnök segíteni fogja a társadalmat eluraló "félelem" tudatosításában és alátámasztásában".

A kisebbik kormánypárt úgy látja: mindezek az Európai Unió történelmének legsúlyosabb politikai botrányát vetítik előre, alapjaiban ássák alá az Unió értékeit és a Bizottság hitelét.

Ezért Viviane Reding azonnal tisztázza magát, adjon magyarázatot a magyar kormánynak, az Európai Néppárt tagszervezeteinek és az Európai Bizottság előtt. Ha mindaz igaz, amely a Bilderberg csoport üléséről kiderült, akkor haladéktalanul mondjon le EB alelnöki posztjáról és minden politikai tevékenységét fejezze be. A KDNP arra kéri az Európai Néppárt tagszervezeteit, hogy a maguk eszközeivel számoltassák el Viviane Redinget, segítsék az ügy mihamarabbi felderítését.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.