Nap címe az MTI-ben: "Az egyszerű törökök nem értik, mit akarnak az isztambuli tüntetők - HÁTTÉR"

külföld
2013 június 19., 14:39

Egymás után ontja az erős anyagokat a távirati iroda a török helyzetről, most például egy háttérelemzést raktak ki ezzel a címmel. Ami egyébként a Focus című német magazin elemzésére építettek, és az érvelés maga nem is hülyeség, mi is írtunk már erről, sőt a régió szakértője is erről beszélt nekünk: bizony, Törökország óriási ország, és a vidéki, vallásos-konzervatív lakosság nagyon meg van elégedve a kormánypárttal, ezért is nyertek 50 százalékkal a legutóbbi választásokon. De hogy miért kellett ebből kiindulva előhúzni az "egyszerű ember" kártyát, ráadásul olyan remek mondatokat átemelni a német riportból, mint hogy a teaházakban üldögélő helyiek szerint a fiatalok drogoznak, meg hogy ők is tudják, hogy nincs igazuk, na azt nem sejtjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.