Kukát loptak Ózdon

Szerdán késő éjszaka Ózdon, az Alkotmány úton két fiatal ment gyorsan, az egyikük egy lopott szemeteskukát húzott maga után. Egy rendőr igazoltatta, és kérdőre vonta őket. A 19 éves H. Péter először tagadott, majd kitért, végül bevallott. Az eredeti tulaj, visszakapta a kukát. (police.hu)

Ehhez képest a kommentelőnk, aki tanuja volt egy márciusi budapesti kukalopásnak, ezt írta:

„2013.03.15. A Fiumei sírkert mellett értem utol egy fickót aki egy kukát húzott maga után, a ráfestett REMÍZ feliratból és a tag cseppet sem villamos-forma külsejéből ítélve nem sajátját vonszolta. Ráadásul a kerületben éppen akkor ( péntek reggel ) járta az utcákat a kukáskocsi. A Keleti Pu. előtt - az István utcai Állatorvostudományi Egyetem ügyeletére tartottam - a szemből érkező rendőrautónak intettem, megálltak, felhívtam figyelmüket a dologra (mert lopták már el saját kukánkat is, nem olcsó mulatság ), mire a rend éber és cseppet sem lusta őre csak annyit közölt: mivel a Fiumei út óta követem a tagot és a kukát, ő nem tehet semmit, mert ő 7. kerületi járőr, a Fiumei út pedig 8. kerület... Kérdésemre, miszerint ha autót lop el valaki, akkor is így reagál-e, azt válaszolta, hívjam fel a 112-t... Felhívtam. A vonal végéről azt az utasítást kaptam, hogy ha tudom, kövessem a kukát, felhívnak, ha a közelben jár egy járőrautó. Azóta is hívnak.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.