Táblagépmutyi Los Angelesben?

oktatás
2013 június 20., 12:41

A Steve Jobs-életrajzot jegyző Walter Isaacson szerint a néhai Apple-vezérnek élete utolsó évében is szívügye volt a tankönyvpiac átalakítása. Jobs a News Corporation elnök-vezérigazgatójával, Rupert Murdoch-kal elfogyasztott 2011-es vacsorán is arról beszélt, hogy a táblagépek révén teljesen fel lehetne számolni a hagyományos iskolai tankönyveket.

– írja az MTI.

Az USA második legnagyobb iskolahálózatának minden diákja ingyen táblagépet fog kapni. Az Apple cég terve az, hogy Ipadekre cseréljék le a hagyományos iskolai tankönyveket. A Los Angeles-i oktatásügyi hivatal a héten hagyta jóvá a 30 millió dolláros táblagépbeszerzést, ami szerinte a legköltséghatékonyabb megoldás. Ennyiért 31 ezer táblagépet kapnak, de az iskolahálózatban 640 ezer diák tanul. Az Apple szerint most tízmillió Ipad van forgalomban az amerikai iskolákban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.