Már áll az új Horthy-mellszobor

történelem
2013 június 23., 04:38

Hencidán tegnap felavatták a legújabb Horthy-szobrot. Ha minden a terv szerint haladt, akkor köszöntőt mondott Szémán László polgármester, fellépett a Váradi Dalnokok férfikórus, beszélt Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke, és a szobrot a kormányzó rokona, Horthy Éva leplezte le a szobrásszal, Glatz Sándorral.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Tavaly ott voltam, amikor Kerekin a szél leleplezte Horthy Miklós első egészalakos faszobrát, és az akkori showt a 90 éves leventék meg a rappelő Fankadeli Feri vitték el a hátukon. Aztán az éj leple alatt ármány történt: az egyesek szerint bolond Dániel Péter tönkretette az egyesek szerint gagyi faszobrot. Legutóbb Izraelből kívánt sok sikert a 400 ezres birság behajtásához. Nem lepne meg, ha ehhez az alkotáshoz is lenne egy-két szava az Izraelbe „menekült” ügyvédnek.

Update

Dániel Péter reagált, és ráreagált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.