Magyarországot vizsgáltatná két jogvédő szervezet

POLITIKA
2013 június 24., 14:12

Az Amnesty International (AI) és a Human Rights Watch (HRW) a hajléktalanság büntethetőségét, a gondnokság alatt élők választójogának korlátozását, az azonos neműek kizárását a család fogalmából, illetve egyes közintézmények feletti túlzott politikai befolyást kifogásolják.

Ezért kérik a közös levélben kérik Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének tagjait, hogy a keddi vitában támogassák a monitoring bizottság ajánlását, és indítsák meg a Magyarországgal szembeni vizsgálatot.

Ha egyébként lenne vizsgálat, és mondjuk elmarasztalnák Magyarországot, annak azon túl, hogy nyilván kellemetlen a kormánynak, semmilyen kézzelfogható következménye nem lenne. Az Európa Tanács nem az EU, ők nem tarthatnak vissza Magyarországnak járó pénzeket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.