Ötödikben az erkölcstan népszerűbb

vallás
2013 június 24., 13:45

Szeptembertől a gyerekek 58 százaléka fog erkölcstant, 42 százaléka pedig hittant tanulni az általános iskolák ötödikes évfolyamán.

Azt, hogy a hittanon belül melyik egyház órájára hányan jelentkeztek, azt nem lehet tudni. Az iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ erről ugyanis nem gyűjthet adatokat.

Így viszont elég nehéz lesz eldönteni, hogy melyik felekezet mennyi állami támogatásra jogosult, ami elvileg a náluk hittant tanuló diákok száma után (is) járna nekik. (NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.