A Yahoo vezérigazgatója először találkozott a cég részvényeseivel, rögtön emlékeztették is rá, hogy ő csak egy nő

TECH
2013 június 25., 18:48

Marissa Mayer, a Yahoo internetes médiabirodalom elnöke és vezérigazgatója először találkozott a cég részvényesivel, miután tavaly átvette az irányítást. És az egész pontosan úgy zajlott, mint ahogy általában szokott, ha egy negyven alatti nő egy rakás gazdag férfival találkozik. Még akkor is, ha közben a nő az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb bíró cégvezetője.

Az Atlantic Wire beszámolója szerint például az egyik részvényes azzal nyitott, hogy "Kétezer Yahoo-részvényem van. Görög vagyok, és egy piszkos vénember, te meg nagyon vonzó". Mayeren látszott, hogy nem először történik vele ilyesmi, könnyedén hagyta figyelmen kívül az urat. Volt olyan részvényes is, aki trükkösen arra volt kíváncsi, kinek drukkol az NFL-ben, de Mayernek erre szintén megvolt a bejáratott válasza, és elmondta, hogy a Packeres és a 49ers a két kedvenc csapata. Az egész történet külön talán nem is lenne annyira érdekes, de remekül mutatja meg, hogy milyen viszonyok uralkodnak az amerikai topmenedzserek között is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.