A Fidesz tovább erőlteti a rendőrterror-paradoxont

POLITIKA
2013 június 29., 13:57

"Akiknek kilőtték a szemét, vagy akiket egy éjszakán át meztelenül térdeltettek a gyűjtőfogház udvarán, nem úgy gondolják, ahogy az Európa Tanács, hogy semmiféle visszaélés nem történt" - szögezte le, mutatott rá, nyomatékosította, egyúttal adta hírül 2013 Selmeczi Gabriellája, Hoppál Péter.

A szóvivő annak kapcsán foganatosított véleményformálást, hogy az Európa Tanács leszavazta a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás javaslatát arról, hogy a közgyűlés mondja ki: 2002 és 2010 között emberi jogi válsághelyzet volt Magyarországon.

"Gyurcsányék, Bajnaiék, ha kellett, a rendőrterror eszközeihez nyúltak, vagy a maffiával ültek le egy asztalhoz egyeztetni a választások elcsalásáról. A módszerekben nem válogattak, és ma is azt látjuk: képesek erőszakos cselekedetekért az utcára menni és bárkivel szövetkezni" - hangsúlyozta és állapította meg annak kijelentése és egyértelművé tétele közben, hogy 2006 a baloldal lelkén szárad.

Igen, ő ugyanannak a pártnak a szóvivője, melynek másik tagja, Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkár szerint a török demokrácia mostanában jól működik, és semmi ok nincs arra, hogy az Európai Unió felfüggessze a csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal. Illetve amelynek elnöke, Orbán Viktor szerint Törökország fontos szövetséges, ezért sok sikert kíván a török kormánynak.

Törökországban a héten váltott ki óriási felháborodást, hogy szabadon engedtek egy rendőrt, aki lelőtt egy tüntetőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.